PSK

 STANDARDISOINTI

 Info | Toiminta | Jäsenistö | Työryhmät | Standardien myyntiLinkit | Tiedotteet | Tilaus | Jäsenille | Palaute   


PSK:n 40-vuotisjuhla Vanhalla Ylioppilastalolla 15.11.2013
 

 
Takaisin etusivulle

 
   

Juhlapuheessaan PSK:n hallituksen puheenjohtaja Juha Kemppi kertoi, miten perinteinen talkootyö tuli PSK:n toiminnan vallitsevaksi käytännöksi ja miten PSK:n arvomaailma on tukenut yhteisöllisyyttä. Nykyään sosiaalinen media luo illuusion yhteisöllisyydestä, mutta konkreettisesti sen voi kokea talkootyössä. Puhe oli läpileikkaus PSK:n 40-vuotiselta taipaleelta ja meni hyvin syvälle myös ihmisen hyvinvoinnin perusteisiin.

Puheen lopussa Juha Kemppi kiitti pitkän kaavan mukaan. Mieleen jäi kiitokset kaikille toimintaan osallistuneiden puolisoille, jotka ovat joutuneet olemaan yksin, kun standardisoijat ovat olleet talkootöissä uhraamassa yhteistä aikaa. Juhlapuhuja kiitti omasta ja kaikkien jäsenyritysten puolesta myös PSK:ta, koska ovat saaneet olla osana tätä yhteisöä ja ovat kokeneet yhteisöllisyyttä sen hienojen arvojen parissa.

Jos haluat tietää, mitä yhteistä on rintamamiestalolla ja PSK-standardilla sekä keitä kaikkia kiitettiin, niin avaa linkki juhlapuheeseen.

 
   

PSK Standardisoinnin ensimmäinen toiminnanjohtaja Urpo Mukala muistaa päivämäärän tarkkuudella PSK:n syntyhistorian kaikki merkittävät tapahtumat. Prosessiteollisuuden Standardisoimiskerho perustettiin 10 vuotta ennen Prosessiteollisuuden Standardisoimiskeskus ry:n peruskirjan allekirjoitusta, joka tapahtui 10. syyskuuta 1973.

PSK Standardisoinnin ensimmäinen toiminnanjohtaja Urpo Mukala ja hänen vaimonsa Seija lähettivät juhlien jälkeen seuraavan sisältöisen kiitoskirjeen PSK:lle:

Lämmin kiitos miellyttävästä PSK:n 40-vuotisjuhlasta. Oli todella mieltä ylentävää nähdä runsaslukuinen ja nuorekas standardisointijoukko. Tilaisuudessa oli väkevästi aistittavissa lämmin yhteishenki ja perinteinen talkootyön tunnelma, jonka puheenjohtajakin juhlapuheessaan toi ansiokkaasti esiin. Entisenä asianosaisena tuntuu aina miellyttävältä nähdä ja kuulla miten työ, jossa on saanut itsekin vähäiseltä osaltaan olla mukana, menestyy ja tuottaa arvokasta materiaalia yritystemme käyttöön.

Olette tehneet todella upeata työtä kuluneina vuosikymmeninä. PSK on näinä vuosina kohonnut ilmeisesti kattavimmaksi standardisointijärjestöksi maassamme. Näinä yt-neuvottelujen ja irtisanomisten aikana on mieltä virkistävää nähdä PSK:n virkeä toiminta elinkeinoelämämme hyväksi.

 
 


 

PSK:n toinen toiminnanjohtaja Vesa Halme otti yleisön haltuunsa vanhalla kunnon korpulla, joka oli hänen aikanaan kerrassaan loistava keksintö sähköisen tiedonsiirron alalla. Hän kertoi standardoineensa putkiston kannakkeet viime vuosituhannella ja ihmetteli, että taasko niitä standardisoidaan. Aplodit keskeyttivät välillä Vesan puheenvuoron ja lopuksi hän totesi kuulijoiden naurunremahdusten säestyksellä, että muikkua on tänä syksynä tullut hyvin.

 

Näyttelijä Miia Nuutila ja Jean S:n laulaja Antti Paavilainen olivat pirtsakka juontajapari. Miia Nuutila tunnetaan monista hyvistä rooleistaan kuten Kuusniemen kulttuurisihteeri ja juonnoistaan Maajussille morsian -sarjassa, mutta tällä kertaa hän ei etsinyt standardisoijalle morsianta. Antti Paavilainen on usean kesän ollut mukana musiikkiteatteri UIT:ssä. He esittivät myös hauskan minishown. Erityisesti juhlaillan esiintyjien ja tarjoilujen yhteensovittaminen vaati tilannetajua, jota heiltä ei puuttunut.
 

 

 

 

Kansainvälisesti arvostettu oopperalaulaja Johanna Rusanen-Kartano esitti oopperaa ja operettia. Valkoisen flyygelin takana säesti Janne Hovi. Juhlavieraat hämmästelivät, kuinka ihmisääni voikaan olla niin monipuolinen ja vivahteikas instrumentti, varsinkin kun kuulee sen livenä.

Klassinen osuus sisälsi aarian Laulu kuulle Anton Dvorákin oopperasta Rusalka ja aarian O Babbino mio caro Giacomo Puccinin oopperasta Gianni Schicchi.

Esityksen toisessa osassa mentiin hieman kevyempään suuntaan ja kuultiin tunnettuja operettisävelmiä Mustalaisruhtinattaresta sekä My Fair Lady:stä.

 

 

 

 

 

 

Tanssimusiikista vastasi Eija Kantola Omega-orkestereineen

 


Kuvakooste juhlasta

 
     

Takaisin etusivulle

 
 PSK Standardisointi
 PSK Standardisointi
 Käpylänkuja 1
 00610 HELSINKI
 
Puh. (09) 7288 0880
psk(at)psk-standardisointi.fi
 
Toiminnanjohtaja Jukka Koistinen
Sihteeri Pia Koponen
Toimisto avoinna 8.00 - 15.30

PSK kartalla:
Aluekartta
Opaskartta

PSK
lyhyesti
,
briefly